4 WordPress plug-ins om tijd te besparen

Te veel plug-ins op je website is nooit een goed idee, maar WordPress plug-ins om tijd te besparen zijn altijd handig. Als je een ondernemer bent dan weet je: tijd = geld. Kun je tijd besparen, dan kun je ook geld besparen of die kostbare tijd gebruiken om betaald te werken / uren te verkopen.

Met deze 4 plug-ins kun je processen op je website gedeeltelijk automatiseren én tijd besparen.


Smush

Te grote afbeeldingen maken je website onnodig traag, daarnaast heb je voor grote afbeeldingen ook meer ruimte nodig op de server van je hosting. Daarmee kom je al snel in een duurder hosting pakket én doordat de snelheid van je website omlaag gaat, gaat ook je Google SEO-score omlaag. Ik raad daarom altijd aan om je foto’s te verkleinen voordat je ze op je website zet, dit kan met de handige tool zoals Optimizilla.

Heb je de foto’s al op je website staan, dan kun je gebruik maken van de plug-in Smush. Deze plug-in optimaliseert en verkleint automatisch alle afbeeldingen die je naar je site upload. Na installatie kun je gebruik maken van de optie Bulk Smush. Deze optie scant in 1× al je bestanden en verkleint dan alles, daarmee kan het wel zijn dat je website een minuut of 20 bezig is met verkleinen (afhankelijk van hoeveel en hoe groot je foto’s zijn). En het mooiste: het is gratis! Bekijk de plug-in hier.


Duplicate page

Een zeer fijne plug-in om tijd te besparen voor als je vaker soort gelijke pagina’s of berichten maakt. Met deze plug-in kun je pagina’s of berichten kopiëren met één klik. De pagina of het bericht wordt als concept aangemaakt en vanuit daar kun je alles bewerken en uiteraard publiceren. Super handig als je een pagina op je website hebt die je toch nét even iets anders wilt, maar waarmee je eerst een beetje wilt spelen. Of als je vaker een nieuw product lanceert waarbij je telkens een nieuwe salespage moet aanmaken. Je kunt met deze plug-in dan een kopie maken, de wijzigingen aanbrengen op de kopie pagina en later de pagina toevoegen aan het menu en de oude pagina verwijderen. Bekijk de plug-in hier.


Terms Descriptions

Met deze plug-in kun je een lijst van termen maken die doorverwijzen naar een pagina of bericht. Super handig om een zogezegd SEO-spinnenweb te maken. Je kunt instellen dat bepaalde termen op alle pagina’s of op een specifieke pagina getoond worden met een doorklik link naar een pagina.

Ik heb de plug-in zelf ingesteld staan op al mijn berichten, zodat de termen alleen actief zijn bij alle blog berichten. Ik wil namelijk niet dat mijn bezoekers op mijn dienstenpagina’s doorklikken naar een blog. Ik wil liever dat ze op de dienstenpagina doorklikken naar contact opnemen. Landen ze al eerste pagina op een blogbericht, dan wil ik liever dat ze eerst meer kennis met mij en mijn expertise maken (know-like-trust) door van blog naar blog klikken en te lezen.

Zo heb ik bijvoorbeeld ingesteld dat elk blog waarin het woord webdesign genoemd wordt, doorlinkt naar het blog ‘’website laten maken – hier moet je op letten’’. Vanuit daar kunnen ze doorklikken op het woord homepage, dan komen ze op de pagina ‘’wat moet er op je homepage staan’’. Dit zijn allemaal blogs die voor iemand in de oriëntatie fase voor een website interessant kunnen zijn.

Zo heb ik een fijn SEO-spinnenweb wat ervoor zorgt dat een bezoeker langer op mijn website rondkijkt. Voor de bezoeker handig omdat soort gelijke en interessante informatie gemakkelijk te vinden is, en voor mijn SEO-score fijn omdat de bezoeker langer blijft rondkijken. Win-Win! Bekijk de plug-in hier.


Zapier

Zapier is een externe tool waarmee je meer dan 3000 systemen/apps aan elkaar kunt koppelen. Zo heb ik bijvoorbeeld een koppeling tussen mijn website en Trello. Telkens als er een nieuwe blog live komt, dan wordt er automatisch een kaart aangemaakt op mijn content planning voor social media in Trello. Zo weet ik wanneer ik met mijn content planning bezig ben, dat dit blog nog op social media gepost kan worden. Je kunt ook instellen dat een blog automatisch ingepland wordt op een social media kanaal, maar dat vond ik zelf niet fijn omdat mijn content planning dan door elkaar loopt.

Daarnaast heb ik ook via Zapier een WordPress koppeling met Pinterest & Active Campaign. Nadat mijn blog live komt, wordt deze automatisch op Pinterest gepint en wordt er automatisch een nieuwsbrief uitgestuurd naar mijn contactenlijst.

Zapier kun je tot 3 zaps gratis gebruiken, daarna is het betaald. Ik heb zelf een betaald account, maar dat is het geld meer dan waard met de tijd die ik ermee bespaar. Zeker een aanrader dus! Bekijk Zapier hier.


Kortom, veel WordPress plug-ins om tijd te besparen en te automatiseren. Mocht je meer willen weten of hulp nodig hebben met het instellen van deze systemen, bijvoorbeeld met Zapier. Dan weet je me te vinden!

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen