Welke websites linken naar mijn website?

Speel jij met de vraag: welke websites linken naar mijn website? Ben jij al bekend met backlinks? Backlinks zijn hyperlinks die van andere websites naar jouw website verwijzen. Ze dragen bij aan de vindbaarheid van je website op Goolge en vergroten het verkeer naar je website.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks spelen een rol in de rangschikking van zoekresultaten op Google. Hoe meer backlinks, hoe meer Google vertrouwen heeft dat jouw website goed is. Hoe meer kwalitatieve en relevante backlinks je hebt, hoe hoger je website waarschijnlijk zal worden gerangschikt in de zoekresultaten. Daarnaast kunnen backlinks ook direct verkeer naar je site genereren wanneer gebruikers op de links klikken.

Hoe kun je achterhalen welke websites naar jouw website linken?

Er zijn verschillende tools en methoden die je kunt gebruiken om te ontdekken welke websites naar jouw website linken, zoals:

Google Search Console is een gratis tool van Google die je helpt de prestaties van je website in de zoekresultaten te begrijpen en te verbeteren. Met deze tool kun je inkomende links naar je website bekijken, inclusief informatie over de bronnen van de links.

Er zijn verschillende betaalde en gratis tools beschikbaar waarmee je een gedetailleerd overzicht kunt krijgen van de backlinks naar je website. Ik gebruik zelf de tool Ubersuggest, die ik ook als lifetime deal heb gekocht. Deze tool bied een aantal opties, zoals het controleren van de backlinks naar je website en het analyseren van concurrerende websites. Verder kun je met Ubersuggest je hele website SEO proof maken, zeker een aanrader!

Wat kun je ermee?

Als je weet welke websites naar jouw website linken, kun je contact opnemen met deze websites om hen te bedanken voor de link of om mogelijke samenwerkingsmogelijkheden te verkennen. Ten tweede kun je ook achterhalen welke soorten inhoud of pagina’s op je website populair zijn en waarom andere websites naar je linken. Dit inzicht kan je helpen bij het ontwikkelen van bijv. een nieuw product of dienst.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om uit te zoeken welke websites naar jouw website linken en hoe je deze informatie kunt gebruiken om je online aanwezigheid te versterken.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen