Wat doet een technisch va?

Technisch VA, Online Marketing VA, Algemeen VA, je hoort het steeds meer. Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen: VA?

Een Virtueel Assistent is een zzp’er die vanuit huis werkt en door een bedrijf of ondernemer ingehuurd kan worden om, afhankelijk van de specialisatie, taken uit te voeren.

Ideaal voor een zzp’er die meer behoefte heeft aan tijd en rust in zijn of haar bedrijf, maar geen personeel in dienst wil of kan nemen. Een VA neem de meest urgente taken uit handen en creëert vaak rust of overzicht. Daarnaast heb je een sparringpartner die met je meedenkt.

Wat doet een technisch VA?

Een technisch VA richt zich voornamelijk op taken zoals:

 • Bouwen en/of ontwerpen van websites
 • Bouwen van online leeromgevingen
 • Onderhoud aan de website of leeromgeving
 • Bouwen van e-mailfunnels
 • Het ontwerpen van een E-boek
 • Maken van sales- & bedanktpagina’s
 • Organiseren en modereren van webinars
 • Monteren van video’s
 • Instellen van nieuwsbriefsoftware & sjablonen
 • Technische ondersteuning bij het instellen van systemen

Daarnaast kan een technisch VA ook gespecialiseerd zijn in bepaald systemen zoals WordPress, Elementor, WebinarGeek, Mailblue of Active Campaign.


Wat kost het inhuren van een virtueel assistent?

Het uurtarief is afhankelijk van de specialisatie en werkervaring. Vaak variëren de tarieven tussen de €40,- en €60,- per uur. De meeste VA’s werken met een zogenoemde strippenkaart. Je betaalt dan vooraf een vast aantal uren tegen een vaste prijs, telkens als een taak wordt uitgevoerd wordt de netto tijd van de strippenkaart afgeschreven. Is de strippenkaart vol, dan ontvang je een overzicht van de gewerkte uren en afgeronde taken.

Ook zijn er VA’s die met vaste maandelijkse uren werken, ideaal voor de ondernemer die structureel tijd tekort komt. Voor het bouwen en ontwerpen van website & online leeromgevingen wordt vaak een projectprijs afgesproken.


Wat zijn de voordelen van het samenwerken met een Technisch VA?

Ze zijn vaak flexibel inzetbaar en kunnen daardoor al voor enkele uren per week voor jou aan de slag. Jij bepaalt zelf welk pakket je afneemt, zo weet je precies wat je betaalt. Daarnaast is een VA zelf ook een zelfstandig ondernemer en weet daardoor exact wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken. Zij begrijpt waarmee jij worstelt en kan met je meedenken. En dan nog niet gesproken over de extra tijd en rust die jij krijgt, en het gevoel niet alles alleen te hoeven doen.


Wat levert een technisch virtueel assistent op?

Het is (vaak) voordeliger om een VA in te huren dan dat je zelf een taak uitvoert. Bekijk eens hoeveel tijd je nu kwijt bent aan alle terugkerende taken en reken dat eens om naar jouw eigen uurtarief. Je zult zien dat het, in de meeste gevallen, voordeliger is om een VA in te huren, zodat jij je tijd nuttiger kunt inzetten (en kunt terugverdienen).

Daarnaast heb je geen extra kosten voor een werkplek, computer, apparatuur en woon-werkverkeer. En geen kosten voor verplichte premies, bijdragen, verzekeringen, vakantiegeld en alle overige kosten die je bij personeel wel hebt.

En wellicht het belangrijkste: Nooit meer de frustratie van het uren rommelen met een systeem waarbij je uiteindelijk nog niet het resultaat hebt dat je graag wilt.

Dus ben jij er klaar voor om taken uit te besteden? Bekijk hier dan wat ik voor je kan doen!

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

 • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
 • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
 • Dagelijks 1 of 2 oefeningen