Waarom moet je foto’s verkleinen voor je website?

Als jij wilt dat je website snel laad en toegankelijk is voor je potentiële klant, dan is het super belangrijk om je foto’s te verkleinen voordat je ze op je website plaatst. Dit heb ik een tijd terug aan den lijven ondervonden.

Ik was al een tijd bezig met een nieuwe website, toen deze ineens niet meer snel laadde. Hij ging van een gemiddelde snelheid van 93% naar 41% :O . Ik snapte er niets van. Ik had geen gekke plug-ins geïnstalleerd en de website was ook niet super groot.

Toen ik vervolgens door de website heel ging klikken viel het me op dat de klant zelf wat foto’s had vervangen. Toch maar eens die mediamap van de website checken. De klant had zelf een heel aantal nieuwe foto’s toegevoegd (lees ong. 25). Geen probleem natuurlijk, maar wel onverwacht.

Toen ik vervolgens deze foto’s ging bekijken, waren ze één voor één tussen de 1 en 3 MB groot. En ik kan je vertellen, dat is écht veel te groot. Gemiddeld mogen je foto’s tussen de 100-300KB zijn. Grote foto’s kosten uiteraard meer geheugen van je computer om te laden. Op mobiel is deze ruimte er vaak niet, waardoor de website dan super traag wordt.

De klant was even vergeten dat de foto’s verkleind moeten worden, kan gebeuren natuurlijk! Ik heb toen al deze foto’s van de website gehaald, verkleind en terug geüpload en overal ingesteld.  Resultaat: snelheid terug naar 93%. Woehoew!

Ik raad mijn klanten dan ook altijd aan op de foto’s te verkleinen voordat deze op de website geplaatst worden. Dit kun je doen door ze eerst te openen met Paint, te verkleinen en dan nog eens door tinpypng.com te halen.

En de klant: die heeft besloten om de website werkzaamheden voortaan bij mij uit te besteden, dit kost haar én minder tijd én in dit geval had het haar minder geld gekost! 😊

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen