Waarom je LearnDash beter op een subdomein kunt installeren

Maar eerst de vraag: wat is een subdomein. Een subdomein is simpel gezegd een langere variant van je huidige domeinnaam. In mijn geval is mijn domeinnaam www.lieketeluij.nl en het subdomein van mijn online leeromgeving is: academy.lieketeluij.nl.

Dit subdomein kun je helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Deze staat los van je huidige domein. Wil je dus een compleet andere uitstraling dan je huidige website, dan is dat gewoon mogelijk. De link naar je online leeromgeving op je subdomein wordt als knop met link toegevoegd in het menu op je website, en zo kunnen je bezoekers, zonder dat ze het door hebben, switchen van domein. (Zie de shop knop in mijn menubalk.)

Een subdomein kun je (vaak) gratis aanmaken bij je huidige hostingpartij. Het enige waar je op moet letten is de grootte van je hostingpakket, maar dit kun je altijd later nog upgraden.

Learndash op je huidige domein of op een subdomein

Je hebt twee mogelijkheden. Je installeert LearnDash op je huidige domein of op je subdomein. Het voordeel van Learndash installeren op een subdomein, is dat je online leeromgeving volledig los staat van je huidige website. Gaat er dus iets mis met het updaten van je huidige website, met compatibiliteit met je thema of plug-ins, dan heb je niet meteen problemen met je website én je online leeromgeving. Het zou namelijk een ramp zijn als beide op hetzelfde moment eruit liggen.

Snelheid

Daarnaast maakt de online leeromgeving met een shop je huidige website niet onnodig langzaam als deze op een subdomein staat. Als jij een website hebt met veel verschillende pagina’s, foto’s en functionaliteiten, dan kan je website langzaam worden als je LearnDash & WooCommerce* gaat toeveogen. Omdat beide systemen ook serverruimte nodig hebben, kan je pakket dan snel vol zitten met data.

De snelheid van je website heeft uiteindelijk weer invloed op je vindbaarheid (SEO). Niemand wil op een website rondkijken waar je telkens 15 sec. moet wachten om een nieuwe pagina te openen.

Dus zie jij het voordeel van een LearnDash omgeving op een subdomein, en zoek je nog iemand die dit voor je wil inrichten. Klik dan hier.

*Online shop omgeving om je klanten te laten afrekenen voor een training.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen