Waar vind ik inspiratie voor social media berichten?

Vind jij het ook lastig om inspiratie voor social media berichten te vinden? Je energie stroomt niet en je hebt geen idee hoe je dit op gang kunt krijgen. Je wilt graag geïnspireerd worden en informatie delen die echt bij je past. Mijn tip: begin met rust, even een momentje voor jezelf op een rustige plek. Misschien in je tuin of tijdens het wandelen. Er zal vanalles komen opborrelen zodra je de tijd neemt om ernaar te luisteren. Schrijf het op in je telefoon of in een boekje.

Heb je wel inspiratie, maar weet je nog steeds niet hoe je het moet aanpakken? Of is het niet genoeg om je week/maand planning mee te vullen, start dan met het maken van een mindmap, het helpt je om het creatieve proces van content creatie op gang te krijgen. Dit kan heel gemakkelijk online met Mindmeister of gewoon met pen en papier.

 Hoe maak je een mindmap

Stap 1: Schrijf het onderwerp van je bedrijf in het midden.

 • bijv. Fotograaf.

Stap 2: Omschrijf alle mogelijke subonderwerpen/zijtakken van jouw bedrijf er omheen.

 • Potretfotografie
 • Familieshoot
 • brandingshoot
 • etc. etc.

Stap 3: bedenk alle mogelijke vragen die jouw klanten rondom dit onderwerp zouden kunnen hebben. Bedenk ook welke vragen je al vaker van je klanten hebt gehad. Bijv. bij de familieshoot:

 • Is het belangrijk dat alle familieleden dezelfde kleurtinten dragen in hun kleding?
 • Wat is het voordeel van een shoot in de buitenlucht ten opzichte van een shoot binnen.
 • etc. etc.

Inspiratie voor social media berichten omzetten in content

Je hebt nu een overzicht van onderwerpen waar je over kunt schrijven. Als het goed is, kun je op alle vragen die je net bij stap 3 heb opgeschreven een antwoord verzinnen. Het gaat tenslotte over jouw business, daar weet je toch alles van?

Probeer de antwoorden in korte teksten op te schrijven en maak het interactief, vraag je volgers wat zij ervan vinden of wat voor vragen zij hebben.

Mensen kopen van mensen

Mensen kopen van mensen. Zorg er voor dat je in je social media post ook persoonlijke dingen deelt. Dit kan bijv. een grappig verhaal zijn van een blunder die je bent begaan of gewoon iets waar je van houd. Voor mij is dat bijvoorbeeld dat ”Ik ben bezig met mijn spirituele ontwikkeling, dus ik begin elke dag met een meditatie’’.

Jouw volger wil een verbinding met jou, die verbinding maak je met herkenning.

Afbeeldingen toevoegen

Heb je de tekst klaar, dan ga je een afbeelding zoeken die bij je post past. Je kunt zelf iets maken met een programma zoals Canva, maar je kunt ook kijken op gratis stockfoto sites zoals Unsplash.com.

Het enige wat dan nog volgt is een contentkalender en een planningstool.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

 • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
 • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
 • Dagelijks 1 of 2 oefeningen