Slotje bij je website: waarom SSL beveiliging essentieel is

Stel je voor: jij verkoopt online producten op je website of je verzamelt gegevens via een contact formulier. Je potentiële klant komt op je website en vult haar gegevens in, maar ziet geen slotje in de adresbalk. Is je website dan veilig?

Nee! Zonder dat slotje kan iedereen meekijken met wat je doet, en dus ook welke gegevens je bezoeker invult. Soms geeft de browser zelfs een beveiligingsmelding dat je een website niet kunt bezoeken zonder dit slotje. Voor bedrijven is dit slotje dus heel belangrijk.


Wat betekent een slotje voor een website?

Het slotje bij je website betekent dat jouw website beveiligd is met een SSL beveiliging. Dit is een beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat er een versleutelde verbinding is tussen de website die je bezoekt en jouw browser. Vandaar ook het slotje. Letterlijk betekend dit dat alle gegevens die je invult op een website, zoals je gegevens, wachtwoord of betaalgegevens, onleesbaar zijn voor andere en daarmee beveiligt.


Hoe weet je of een website SSL beveiliging heeft?

Kijk in de adresbalk van je browser aan de linkerkant voor de URL van de website. Als je een slotje ziet en de adresbalk groen is, dan is de website beveiligd. Ook de URL van de website begint met https:// in plaats van http://.


Is SSL beveiliging duur?

Nee! Er zijn zelfs gratis SSL certificaten beschikbaar. Dus er is geen excuus om je website niet te beveiligen.


Twijfel je of jij je website goed beveiligt hebt met SSL? Neem dan contact met mij op, dan controleer ik of je website een SSL beveiliging heeft en zo niet, hoe dan stel ik het voor je in.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen