Mijn top 10 favoriete business tools

Elke ondernemer wil graag slimmer werken in plaats van harder werken. Om tijd te besparen en mijn werk gemakkelijk te maken gebruik ik heel veel online tools. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben heel erg nieuwsgierig en vind het heerlijk om te zien wat andere freelancers doen. Daarom deel ik vandaag met jou mijn favoriete online tools.

*In dit bericht maak ik gebruik van affiliate links, maar alleen van tools die ik ook écht heel goed vind.

Trello

Trello is het eerste systeem dat ik in mijn business geïmplementeerd heb. Ik ben een echte beelddenker dus voor mij is het visueel kunnen volgen van waar iemand staat in het proces erg fijn! Ik gebruik deze tool zelf op verschillende manieren.

Ik heb bijvoorbeeld een bord met algemene info van mijn bedrijf, zoals huisstijl kleuren, fonts, btw-nummer etc. en een bord voor mijn social media planning. Daarnaast heb ik borden samen met mijn klanten waarop we de voortgang van de samenwerking bijhouden en ik heb een bord voor mijn braindump aan nieuwe ideeën.

Moneybird

Het voordeel van Moneybird is dat je heel gemakkelijk offertes kunt aanmaken, kopiëren en omzetten naar een factuur.  Je kunt facturen opmaken en meteen instellen dat er automatisch een herinnering verzonden wordt als er niet op tijd betaald is. Je kunt herhaal facturen instellen, bijv. als je klanten hebt die een maandpakket afnemen, dan krijgen ze automatisch elke maand een factuur.

Je kunt inkomende facturen per mail naar Moneybird sturen en deze scant ze automatisch in, jij hoeft alleen nog maar te controleren en bevestiging. Je kunt Moneybird koppelen met Knab, hierdoor herkent het systeem automatisch welke betalingen zijn gedaan en koppelt deze aan inkomende en uitgaande facturen, je hoeft zelf alleen nog maar met 1 klik te bevestigen.

Het voordeel van Moneybird is ook, dat als je een online shop heb, je deze via WooCommerce en Mollie kunt koppelen met Moneybird. Moneybird maakt dan automatisch facturen aan en verwerkt verkopen in je boekhouding. Genoeg redenen om Moneybird aan te schaffen, het gaat je echt tijd besparen.

AppSumo

AppSumo is een verzamelwebsite met aanbiedingen op het gebied van online software en systemen. Hier vind je geregeld aanbiedingen voor bijv.: plug-ins voor je website, e-mail marketing systemen of foto credits.

Tailwind

Tailwind is een planningstool voor Pinterest. Vooral als je veel blogs schrijft, is dit een fijne manier om snel en zonder teveel moeite veel mensen naar je website te trekken. En het scheelt je ook nog eens tijd omdat je pins in een loop kunt instellen, waardoor ze steeds opnieuw gedeeld worden.  

Siteground

Siteground is een hostingprovider. Ze hebben veel aandacht voor snelheid en veiligheid en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik gebruik deze hosting voor mijn eigen website en voor mijn klanten.

Elementor

Elementor is een drag en drop builder waarmee je gemakkelijk je eigen website kunt maken & aanpassen zonder technische kennis. Intuïtief in gebruik en met veel verschillende plug-ins te gebruiken. Zeker een aanrader!

Learndash

Ik gebruik Learndash voor mijn online leeromgeving en tevens ook voor mijn klanten. Learndash kun je installeren op je eigen subdomein, hierdoor heb je je leeromgeving altijd in eigen beheer. Je kunt een oneindig aantal cursussen kwijt in je leeromgeving en er zit geen graens aan het aantal gebruikers. Je kunt het in je eigen huisstijl opmaken en met woocommerce en mollie kun je automatisch een betaalsysteem koppelen met Ideal.  

Check ook mijn online cursus checklist.

Canva

Een no-brainer. Canva bespaart je echt een hoop tijd voor het maken van visuals voor social media of je website. Je kunt met een pro account je eigen huisstijl kleuren en fonts instellen en gebruik maken van de vooropgezette templates.

Toggle

Een geweldig tijdregistratiesysteem, zeker als je werkt met projecten of strippenkaarten. Je kunt eenvoudig je tijd bijhouden en uitsplitsen per klant/project. Je kunt in het betaalde pakket het aantal uren van een project instellen en vervolgens automatisch een e-mail herinnering instellen zodra de uren van een project bijna op zijn.

SendinBlue

Sendinblue is een e-mailmarketingsysteem. Ik gebruik dit system omdat het bijna net zoveel mogelijkheden heeft als Active Campaing, maar wel goedkoper is. Daarnaast komt SendinBlue geregeld met korting voorbij op AppSumo.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen