Ik ben niet high end – en waarom jij dat ook niet hoeft te zijn.

Ik krijg sinds kort heel veel advertenties te zien op Instagram, het lijkt wel of iedereen tegenwoordig aan het adverteren is geslagen. En er is me iets opgevallen.

In 90% van de gevallen gaan deze advertenties over meer geld verdienen met een high end aanbod. Waarbij je het gevoel gegeven wordt dat wanneer je hier niet naar streeft dit niet goed is. Tenminste dat is hoe ik het ervaar.

Nou ik ben niet high-end. Ik ben de middenklasse, en dat vind ik prima. Ik vraag niet de hoofdprijs voor mijn werk, omdat de prijs die ik vraag goed voelt voor mij. Iedere klasse heeft zijn eigen charmes en eigen voordelen.

Ik heb niet perse de ambitie om elk jaar maar te groeien, en een van de grootste te worden. Ik wil gewoon genieten van dit moment, van de alledaagse dingen. Van de vrijheid die mijn bedrijf me geeft.

Samenwerken met leuke klanten waarbij ik ook echt een klik voel.

O en vergis je niet, met een lagere prijs kun je nog steeds heel veel geld verdienen. Misschien soms nog wel meer. Want je kunt wel “high-end” zijn, maar als je doelgroep vrij klein is of je voelt het niet helemaal, dan schiet het niet op.

Als jij een product hebt dat wellicht niet zo duur is dan anderen in de markt, dan verkoop je misschien nog wel meer. 78% van Nederland is middenklasse, nou dat zegt genoeg toch!

Dus maak een aanbod dat past bij hoe jij nu in je bedrijf staat. Waar jij je goed bij voelt. En laat al die regeltjes maar los.

Het enige wat je hoeft te beantwoorden is:

  • Waar help je de klant mee
  • Hoe doe je dat
  • Wat kost het
  • En hoelang duurt het

that’s it! And choose your customers wisely.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen