Hoe schrijf je content voor social media

Een groot deel van online marketing bestaat uit het begrijpen van hoe jouw potentiële klant zich voelt en wat het probleem is dat zij wil oplossen. Speel in op de behoefte en wensen van de klant.

Content voor social media vanuit je onderbewuste

Een van de belangrijkste punten voor het schrijven van content is dat je moet leren om te schrijven vanuit je onderbewuste. Daar zit namelijk alle magie verstopt! Jouw authentieke zelf, jouw energie en de verbinding die jij met je volgers aan gaat. Zij haken aan op wat jij vertelt. Zodra je gaat nadenken bij het schrijven, ga je eigenlijk al de mist in. Dan zit je niet meer in de flow en dat is jammer. Als jij in een live gesprek bent met een potentiële klant, dan praat je vaak vanuit je onderbewuste. Dan heeft je kritische zelf geen tijd om na te denken over wat je zegt.

Hoe vaak heb jij na een gesprek gedacht: dat had ik beter zo of zo kunnen zeggen, dit ben ik vergeten te zeggen. Die onbewuste magie willen we graag terug zien!

Iet is beter dan niets

Het kan spannend zijn als je begin met het schrijven van teksten, maar onthoud: iets is beter dan niets. Je maakt altijd een hele ontwikkeling door, en door veel te schrijven en uit te proberen, vind jij vanzelf een tone of voice die bij je past. Ik zelf ben denk ik wel 10x veranderd van tone of voice en onderwerpen, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Kies 1 onderwerp of vraagstuk en begin met schrijven. Focus je alleen op het onderwerp en schrijf alles op wat in je opkomt. Lange en korte zinnen, fouten etc. dat kun je later allemaal aanpassen. Pas na het schrijven ga je weer nadenken, twijfelen, dingen verschuiven, schrappen, aanvullen en verbeteren.

Vormgeven van de content voor social media

Als je klaar bent, ga je de post vormgeven:

  1. Zorg er voor dat je social media bericht altijd begint met een pakkende stopzin. Bijv.: Ik ga je een geheim verklappen.
  • Daarna gaan we verder met interesse wekken. Een stukje storytelling met een herkenbare situatie werkt hiervoor goed. Probeer om de behoefte van je doelgroep te benoemen en zorg ervoor dat je potentiële klant zich kan verplaatsen in de rol van de hoofdpersoon van je verhaal. Je volger wil graag voelen hoe het voelt. Vaak heb je zelf al een bepaalde groei ervaren, dus kun je vertellen over je eigen ontwikkeling of de ontwikkeling van je klant.
  • Sluit af met Action met een duidelijke call to action. Je wilt uiteindelijk dat je potentiële klant actie gaat ondernemen. Die actie kan zijn: Link in de bio bekijken, een reactie geven, je post delen of opslaan. Zorg ervoor dat je altijd afsluit met een vraag aan je volger die haar de handeling laat uitvoeren die jij wilt.

Het draait vooral om herkenning en wat jij jouw klant kunt bieden. Laat zien dat jij de expert bent op jouw vakgebied! Help jouw klanten van punt A (het probleem) naar punt B (de oplossing).

Wil je hier meer over leren? In mijn nieuwe online training ‘Online Marketing vanuit jouw authentieke zelf’, leer je de basis beginselen van online marketing en hoe je dit gestructureerd kunt inzetten.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant