Hoe kies je de juiste webdesigner voor je website?

Zoveel designers, zoveel keuze. En ga je ze echt vergelijken, dan zijn de verschillen soms minimaal. Dat kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dan kan het lastig zijn om de juiste webdesigner voor je website te vinden. Mijn advies zou altijd zijn: vol je gevoel!

Maar er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die je kunt doen om de juiste webdesigner te vinden.


Check je netwerk

Als je echt niet weet waar je moet beginnen met het kiezen van de juiste webdesigner, zou mijn eerste tip zijn: vraag eens rond in je netwerk. Familie, vrienden, oud collega’s, mede ondernemers. Zeker mensen die in hun werk te maken hebben gehad met webdesigners kunnen je vaak goede adviezen geven. Grote kans dat er vast wel iemand een webdesigner kent die ze kunnen aanbevelen.


Bekijk het portfolio van de webdesigner

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar ook hier zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten. De stijl van de designer zou meteen duidelijk moeten zijn, maar soms zijn de projecten zo verschillend dat dit niet meteen iets zegt. Dan kun je kijken naar hoe de websites zijn opgebouwd. Is het logisch? Kun je gemakkelijk navigeren? Werken de elementen op de website? Wat trekt je aandacht?

Daarnaast kun je kijken of er al projecten in het portfolio staan van jouw niche of branche. Bekijk die websites eens en voel hoe dat bij je binnen komt. Als de stijl je dan aanspreek, is het waarschijnlijk een goede match!


Lees de teksten op de website

Zijn deze teksten persoonlijk of zijn ze 12 in een dozijn? Kun je al iets opmaken over hoe deze persoon werkt, hoe de persoonlijkheid van deze webdesigner is en of dat match met jou? Vaak kun je uit het lezen van 1 of 2 teksten op de website al opmaken of iemand bij je past. Voelt het goed, neem dan contact op en kijk hoe een écht gesprek verloopt.


Lees de reviews

Zo belangrijk! Reviews van klanten geven je meteen een beeld van hoe iemand werkt en hoe diegene als persoonlijkheid wordt ervaren door de klant. Vaak kun je dit teruglezen in reviews van tevreden klanten. Deze reviews kunnen je ook meteen een beeld geven van hoe het is om met een webdesigner te werken, wat de sterke eigenschappen van de webdesigner zijn en wat voor resultaten het werk heeft opgeleverd.

Ben je op zoek naar een webdesigner voor jouw website? Voel je een klik met mij? Bekijk dan mijn portfolio en plan een kennismakingsgesprek.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen