Een teken van het universum?

13 februari 2020, ik drukte op de knop en boem mijn website was live. Spannend! Na heel lang wikken en wegen, en wat aanmoediging van een vriendin, toch maar vast mijn website live gezet. Al voordat ik überhaupt alle details van mijn bedrijf had geregeld. “Lieke, je moet eerst zichtbaar zijn, dan moeten mensen je een paar keer gezien hebben, en dan nemen ze pas contact met je op.” De Know – Like – Trust factor. Inderdaad, zo werkt het natuurlijk, maar toch moeilijk te verdragen voor mijn perfectionistische brein.

Komt het nu gewoon op mijn pad?

En toen kwam deze quote voorbij op de Instagram pagina van Digitale Dromers (Tarinda Straver):

‘’Successful people don’t believe they have to know everything about something in order to use it, they just focus on what’s essential. Successful people aren’t the ones with the most knowledge, they are the ones who get results .” Unlimited Power, Tony Robbins.

Een teken van het universum? Dat moet haast wel. Degene die me een beetje kennen, weten dat ik geloof dat dingen op je pad komen als de tijd daar is. Maar ondanks deze overtuiging, voelt alles wat nieuw is, toch altijd spannend.

De perfecte klant

5 dagen later kreeg ik een telefoontje, de eerste klant! De twijfel sloeg toe. Ik weet nog helemaal niet zo goed hoe ik het moet aanpakken. Wat als ze vragen stelt waar ik geen antwoord op heb? Wat als ik dadelijk afgewezen wordt? Ik denk dat de meeste startende ondernemers zich herkennen in deze angst. Ondernemen gaat nooit in een rechte lijn van A naar B, maar gaat altijd met omwegen, en ups en downs.

Ik besloot haar meteen te bellen, zodat ik geen tijd had om er verder over te piekeren. Wat een lieve vrouw was dat zeg, en het voelde meteen goed. Ze had hulp nodig met haar website en ja, dat kan ik natuurlijk wel! Na dat onwennige eerste telefonische gesprek, een tweede live gesprek gepland. En verrassend genoeg was ik helemaal niet zenuwachtig, en ging het super goed!

Dus toch een teken van het universum!

Wat is het fijn dat het zo mooi mag lopen, en dat ik meteen wist dat ik de juiste keuze had gemaakt om voor mezelf te beginnen. En nu? Nu kan ik beginnen met het werken voor mijn eerste klant, terwijl ik daarnaast nog een opleiding volg aan de Academie voor Virtuele Professionals. Ik ga me zeker verder ontwikkelen en ik kijk uit naar wat de toekomst mij gaat brengen. Ik ben er klaar voor, jij ook?

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen