6 redenen waarom je website verouderd is

Heb je al jaren dezelfde website en is deze inmiddels verouderd? Twijfel je om een nieuwe website te laten maken? Dan is dit blog voor jou! In de overvloed aan websites is het nu meer dan ooit belangrijk om een aantrekkelijkere, efficiënte en gebruiksvriendelijke website te hebben. Een potentiële klant wil binnen 7 seconden een indruk van jouw bedrijf hebben. Als jouw website langzaam laadt of er verouderd uitziet, dan zullen potentiële klanten eerder afhaken een nooit meer terug komen.

Hieronder deel ik 6 belangrijke aanwijzingen dat je website een upgrade kan gebruiken.


Je website reageert niet

Tegenwoordig bekijkt meer dan de helft van de bezoekers je website op een mobiel apparaat. Als je site niet goed werkt op alle soort mobiele apparaten en zich niet goed aanpast aan de apparaat formaten, dan krijgt je klant een slechte gebruikerservaring.

Met de windows resizer extensie kun je kijken hoe je website er op verschillende mobiele apparaten uitziet.


Je website laadt traag

Duurt het laden van je website langer dan 3 seconden? Dan zal ongeveer de helft van je bezoekers afhaken. Zeker als je doelgroep vooral jongeren zijn zal dit percentage nog hoger liggen. Je kunt de snelheid van je website meten met de google pagespeed test. Vaak kun je de website al sneller maken door afbeeldingen te verkleinen of een caching plug-in te installeren. Er zijn echter heel veel redenen waarom een website traag kan zijn. Is je website écht heel erg traag, dan zou ik aanraden om het advies van een professional te vragen.


Je roept je bezoekers niet op tot actie

Heb je geen duidelijke call to action knoppen op je homepage, dan zul je weinig aanvragen krijgen via je website. Een bezoeker wil binnen 7 seconden weten wat je doet en hoe ze je dienst kunnen bestellen. Zeker met de huidige generatie ‘’scanners’’ zijn duidelijke knoppen heel erg belangrijk. Klanten willen zelf niet uitzoeken waar ze naartoe moeten of wat ze moeten doen. Maak het ze gemakkelijk door opvallende knoppen te maken. Maar let op: teveel knoppen kan een bezoeker ook afschrikken. Probeer het dus op een organische manier in te passen.


De navigatie is onduidelijk

Navigatie is een essentieel onderdeel van de gebruikerservaring. Toon niet meer 5 links in het hoofmenu. Plaats de minder belangrijke pagina’s in het footer menu. Zorg ervoor dat je vanuit de 5 hoofdpagina’s doorgestuurd wordt naar relevante subpagina’s.


De afbeeldingen zijn verouderd.  

Dit is een no-brainer. Zijn de mensen op je site gekleed voor de jaren 90? Verwijs je naar bronnen en statistieken van 10 jaar geleden? Gebruik je Comic Sans? Dit zijn allemaal duidelijk aanwijzingen voor een verouderde website.

Check ook het jaartal onderaan je pagina in de voettekst. Zelfs als je site up-to-date is gaan bezoekers ervanuit dat de informatie op de website verouderd is als het jaartal niet klopt.


Je hebt geen social media accounts op je website

Tegenwoordig zit bijna iedereen op social media. Zeker als je een bedrijf hebt is social media een ideale manier om een persoonlijkere kant van jezelf te laten zien. Een website is vaak serieuzer en zakelijk, op social media kun je meer persoonlijkheid laten zien. Als iemand voor het eerst op je website komt en geïnteresseerd is in je diensten, zullen ze waarschijnlijk ook je social media kanalen checken. Maak het je bezoeker gemakkelijk door deze accounts toe te voegen op je website.

Twijfel je of je website verouderd is? Neem dan eens contact met me op, samen kijken we wat ik voor je kan betekenen.

Berichten

Misschien vind je dit ook interessant

Startende ondernemer? Begin hier

E-mailcursus ”Marketing vanuit jouw authentieke zelf”.

  • 8 dagen lang aan de slag met de basis van jouw online marketing
  • Van ideale klant tot aanbod en het maken van een merk
  • Dagelijks 1 of 2 oefeningen